Prima parte a cursurilor de formare

Prima parte a cursurilor de formare în competențe de exprimare culturală și animatori socio-culturali începe de săptămâna viitoare, la Păltiniș.

Astfel cursul destinat profesioniștilor din educație și cultură va avea loc între 12-16 martie și vizează dezvoltarea capacității de exprimare artistică, prin diferite mijloace, un loc important ocupându-l artele vizuale, a capacității de a te exprima și bucura de arta diferitelor popoare și de a-ți manifesta creativitatea. Cursul va avea diferite aplicații practice, dar și o parte teoretică astfel structurate încât să ofere participanților cunoștințele, abilitățile și mai ales atitudinile pentru a putea ulterior ghida copiii din proiect în cadrul atelierelor de empowerment cultural.

Cel de-al doilea curs are loc între 16-22 martie și este destinat animatorilor din proiect, responsabili de mini-taberele care vor avea loc în Săcele, dar și de taberele rezidențiale programate pentru luna august, la Ocna Sibiului. În cadrul acestuia participanții vor dobândi cunoștințele necesare pentru a putea elabora, pregăti, desfășura și promova proiecte complexe de animație socio-culturală, precum și de a adapta jocuri și activități diferite (inclusiv de arte vizuale) la nevoile copiilor din proiect.

Tot în această lună va avea loc procesul de selecție a copiilor din proiect, astfel ca din luna aprilie să putem implementa activitățile care îi vizează în mod direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *