Pentru copii

Tabere și ateliere de arte vizuale

400 de copii romi din Săcele și zona limitrofă (în special cartierul Gârcini), cu vârsta între 5-14 ani vor lua parte între aprilie și iulie la 2 mini-tabere și 4 ateliere de arte vizuale și empowerment cultural susținute de către voluntarii proiectului (participanți la cursurile de animație socio-culturală și competențe de exprimare culturală). În cadrul acestora copiii se vor familiariza cu tehnici diferite precum desen, pictură, instalații, benzi desenate, ceramică (ipsos sau keraplast), colaje, stencils, arte textile. O parte din produsele rezultate vor fi expuse în cadrul unei expoziții care va avea loc în toamna acestui an în Brașov și Săcele.

Ideea noastră este ca folosind artele vizuale și activitățile nonformale din domeniul multicultural, să ajutăm copiii să-și exprime nevoile și dorințele, să-și găsească o zonă de confort personal, să-și construiască abilități care să le crească stima de sine, să fie mândri de background-ul lor etnic și de moștenirea lor culturală.

140 dintre aceștia, selectați în funcție de abilități și de rezultatele școlare vor lua parte în luna august la o săptămână de tabără, care va avea loc în luna august la Ocna Sibiului, jud. Sibiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *