Eveniment de lansare al proiectului

10917209_813326738713786_1279691269017699837_o

Ieri a avut loc evenimentul de lansare și conferința de presă ocazionate de lansarea oficială a proiectului nostru, în cadrul Hotelului Ambient din Brașov. Pe lângă jurnaliștii prezenți, au mai luat parte dl. Florin Moraru, directorul Școlii Generale nr. 5 din Săcele și reprezentanți din instituții culturale locale și organizații neguvernamentale.

Astfel Asociația Colors în parteneriat cu Asociația Community Aid Network (CAN) anunță lansarea proiectului “Program de educație prin artă pentru copiii romi”. Proiectul este finanțat prin Granturile SEE 2009-2014, în cadrul Programului PA17/RO13 “Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european” cu suma de 50934 EUR, între decembrie 2014-noiembrie 2015.  Site-ul proiectului este educatieprinarta.plinideidei.ro.

Scopul proiectului vizează creșterea accesului copiilor romi din zona Săcele, jud. Brașov la programe educațional-culturale din aria artelor vizuale.

Activitățile proiectului constau în mini-tabere de arte arte vizuale în Săcele, tabere rezidențiale la Ocna Sibiului și ateliere de empowerment cultural în Săcele destinate celor 400 de copii din proiect; un curs de formare în animație socio-culturală, acreditat ANC, urmat de stagii practice de voluntariat și mentorat pentru 16 tineri; un curs de formare în competențe de exprimare culturală, acreditat ANC, urmat de stagii practice de voluntariat și mentorat pentru 16 profesioniști din domeniile educației și culturii; o expoziție stradală, site, film și o broșură online.

Printre cele mai importante rezultate ale proiectului se numără dezvoltarea ofertei educaționale de timp liber pentru copiii romi din Săcele, dezvoltarea în rândul acestora a abilităților și competențelor artistice, creșterea stimei de sine și felul în care percep moștenirea culturală, dar și dezvoltarea voluntariatului cultural în județul nostru și oferirea de noi oportunități de formare profesională în domeniul cultural.

Cele mai reușite și interesante produse realizate de copii în cadrul proiectului vor putea fi admirate în cadrui unei expoziții stradale, care va fi organizată în această toamnă, în Brașov.

Pentru mai multe informații vă rugăm să contactați pe :

Claudia Popa, manager proiect, Asociația Colors,  as_colors@yahoo.com, telefon 0745-052151

Ruxandra Oprică, mentor, Asociația CAN, contact@canbv.ro, telefon 0733-939447

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *