Cum a fost în Păltiniș?

DSC_0168
Animatori socio-culturali

 

Timp de 10 zile, echipa proiectului și, pe rând, cele două grupuri de voluntari s-au aflat la Păltiniș, pentru cursurile de formare în competențe în exprimare culturală și animație socio-culturală. A fost un stagiu intensiv, dar extrem de folositor, timpul fiind folosit la maxim pentru transfer de competențe, pentru cunoaștere, pentru creșterea coeziunii de grup și, cel mai important, pentru planificarea concretă a sarcinilor și activităților următoare din proiect, destinate copiilor romi din Gârcini.

Primul curs, de competențe în exprimare culturală a durat 4 zile și a cuprins părți teoretice și aplicații practice care au acoperit domenii precum concepte și istorii culturale, modalități de exprimare a culturii (în special prin arte vizuale) sau creativitate. Voluntarii la acest curs provin din rândul specialiștilor în educație și cultură selectați în cadrul proiectului. Ei vor fi responsabili pentru atelierele de empowerment cultural, care vor avea loc în mai și iunie, în Săcele.

Cel de-al doilea curs de animație socio-culturală a durat 6 zile, părțile teoretice și aplicațiile practice fiind destinate de data aceasta unui grup de adolescenți și lucrători de tineret și având în centru planificarea proceselor de animație, teoria jocurilor și activitățile de arte vizuale. La fel ca și ceilalți colegi, animatorii au planificat mini-taberele din aprilie și iulie, din Săcele.

Poze de la cursul de competențe în exprimare culturală – click aici.

Poze de la cursul de animație socio-culturală – click aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *