Ce am învățat la taberele de arte vizuale de la Ocna Sibiului?

DSC_0079

Din 8 în 14 august Ocna Sibiului a fost gazda celor două grupuri de copii romi selectați din cadrul proiectului nostru pentru taberele rezidențiale de arte vizuale. Astfel prima săptămână a fost destinată elevilor claselor I-V, la ea luând parte 47 de participanți; cea de-a doua a vizat elevii claselor V-VII, la ea lând parte 53 de participanți. Programul ambelor grupe a combinat artele vizuale cu activitățile sportive, jocurile de echipă și activitățile social-culturale în incinta taberei, la lacuri sau în parcul orașului, astfel încât copiii să petreacă o săptămână activă și colorată împreună, să învețe mai multe despre ei și despre colegii lor, să interacționeze unii cu alții și să dobândească abilități socio-culturale.

Pentru grupul de animatori care a petrecut două săptămâni intensive în tabără, pregătind programul copiilor și având grijă de ei în permanență a fost o experiență practică, având ocazia de a implementa ce a învățat la cursul de animatori socio-culturali din martie, de la Păltiniș.

Pentru organizatori a fost o ocazie bună de a învăța mai multe despre nevoile acestor copii, despre modul cum interacționează unii cu alții, despre impactul pe care îl are comunitatea din Gârcini asupra dezvoltării lor.

Ce au învățat cei mici (din evaluările zilnice și cele finale):

DSC_0169 DSC_0175 DSC_0180 DSC_0182 DSC_0185 DSC_0188 DSC_0191 DSC_0202 DSC_0210 DSC_0213 DSC_0215 DSC_0229

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *